Afișare Conținut Web Afișare Conținut Web

Procedura de creare cont și asociere roluri pentru utilizatori de la nivel de UAT (primărie)

Pentru ca un utilizator să se conecteze la portalul RAN trebuie să dețină un cont creat, activ, în aplicația Registru Agricol Național.
Sistemul informatic RAN permite crearea conturilor și asocierea de roluri la nivel de primărie mai intâi de către un utilizator de la un nivel superior (de județ), după care în cadrul primăriei conturile se pot crea de către un utilizator care are rol de Administrator UAT.

 

Pașii prin care un utilizator de la un nivel superior (adică al ANCPI-ului - având rol de Gestionar Utilizatori RAN- sau de la nivel județean – având rol de Administrator UAT Județean) crează un cont la nivelul UAT-ului, având rol de Administrator UAT sunt următorii:

a. Utilizatorul (Administrator UAT județean) accesează portalul RAN (Registrul Agricol National) și apoi în Meniu funcționalitatea de creare conturi (Utilizatori/ Adaugă utilizator)

b. Utilizatorul (Administrator UAT județean) completează emailul contului pentru Administrator UAT și verifică dacă acesta există în sistem (buton Verifică disponibilitate).

c. Utilizatorul (Administrator UAT județean) completează restul de date pe care le are la dispoziție

d. Utilizatorul (Administrator UAT județean) salvează contulul creat

e. Utilizatorul (Administrator UAT județean) alocă rolul pentru UAT-ul vizat, selectând rolul de Administrator UAT pentru contul creat.

 
Utilizatorul cu rol de Administrator UAT poate crea la rândul lui conturi și asocia roluri pentru utilizatorii de la nivel de primărie (UAT) astfel:
a. Utilizatorul (Administrator UAT) accesează portalul RAN (Registrul Agricol National) și apoi în meniu, funcționalitatea de creare conturi (Utilizatori/ Adaugă utilizator)
b. Utilizatorul (Administrator UAT) completează emailul contului și se verifică dacă acesta există în sistem (buton Verifică disponibilitate)
c. Utilizatorul (Administrator UAT) completează restul de date pe care le are la dispoziție
d. Utilizatorul (Administrator UAT) salvează contul creat e. Utilizatorul (Administrator UAT) alege roluri specifice UAT-ului (primăriei) din care face parte.

 

Utilizatorul contului creat va primi pe adresa de email specificată un mesaj (email) care conține link-ul de activare al contului și invitația ca utilizatorul să activeze contul și să-și seteze propria parolă. Link-ul este personalizat în sensul că poate fi utilizat doar pentru activarea acelui cont.
Utilizatorul urmează instrucțiunile, își setează parola, după care poate accesa portalul RAN (Registrul Agricol National) cu numele de utilizator (adresa de email folosită pentru crearea contului său) și parola pe care și-a stabilit-o).