Afișare Conținut Web Afișare Conținut Web

Procedura de creare cont și de asociere roluri pentru utilizatori ai Instituțiilor (inclusiv ANCPI)

Pentru ca un utilizator să se conecteze la portalul RAN trebuie să dețină un cont creat, activ, în aplicația Registru Agricol Național.
Sistemul informatic RAN permite crearea conturilor și asocierea de roluri la nivel de Instituții (ANCPI sau alte Instituții, cum ar fi ANSVSA, ANAF, INS, MDRAP, ANCPI, APIA) de către un utilizator de la un nivelul ANCPI având rol de Gestionar Utilizatori RAN.

 

Pașii prin care un utilizator al ANCPI-ului - având rol de Gestionar Utilizatori RAN- crează un cont pentru Instituții sunt următorii

a. Utilizatorul (Gestionar Utilizatori RAN) accesează portalul RAN (Registrul Agricol National) și apoi funcționalitatea de creare conturi (Utilizatori/ Adaugă utilizator).

b. Utilizatorul (Gestionar Utilizatori RAN) completează emailul contului și se verifică dacă acesta există în sistem (buton Verifică disponibilitate)

c. Utilizatorul (Gestionar Utilizatori RAN) completează restul de date

d. Utilizatorul (Gestionar Utilizatori RAN) salvează contul creat

e. Utilizatorul (Gestionar Utilizatori RAN) alocă roluri de tip INSTITUȚIE (ANCPI) sau INSTITUȚIE (ALTA) pentru contul tocmai salvat

 
Utilizatorul contului creat va primi pe adresa de email specificată un mesaj (email) care conține link-ul de activare al contului și invitația ca utilizatorul să activeze contul și să-și seteze propria parolă. Link-ul este personalizat în sensul că poate fi utilizat doar pentru activarea acelui cont.
Utilizatorul urmează instrucțiunile, își setează parola, după care poate accesa portalul RAN (Registrul Agricol National) cu numele de utilizator (adresa de email folosită pentru crearea contului său) și parola pe care și-a stabilit-o).