Afișare Conținut Web Afișare Conținut Web

Procedura de creare cont și de asociere rol pentru Gospodar (membri în cadrul gospodăriilor declarate)

Pentru ca un utilizator Gospodar să se conecteze la portalul RAN trebuie să dețină un cont creat, activ, în aplicația Registru Agricol Național.
Sistemul informatic RAN permite crearea conturilor și asocierea rolului de Gospodar de către un utilizator având rolul de Gestionar conturi gospodari.
Un Gospodar care dorește cont în RAN trebuie să se adreseze Primăriei de care aparține; Primăriile sunt cele care crează conturi pentru Gospodari.
De asemenea, este necesar ca Primăria respectivă în prealabil să fi aderat la RAN (adică să aibe un cont de Primărie, creat la reprezentanții locali – OCPI sau național - ANCPI), în baza căruia poate crea conturi Gospodarilor de pe raza UAT-ului respectiv. Prezența la Primărie a gospodarului, pentru crearea contului este obligatorie (Gospodarul nu iși poate crea singur, online, cont în sistem), deoarece trebuie identificat în baza buletinului sau a cărții de identitate.

 

În incinta Primăriei, pașii prin care un reprezentant al Primăriei crează un cont de Gospodar sunt următorii:

a. Utilizatorul Primăriei(Gestionar Conturi Gospodari) accesează portalul RAN (Registrul Agricol National) si alege din Meniu functionalitatea „Gospodari”

b. In fereastra “Gestiune gospodari” completează emailul contului și se verifică dacă acesta există în sistem (buton Verifică disponibilitate)

c. Utilizatorul Primăriei (Gestionar Conturi Gospodari) completează restul de date pe care le are la dispoziție (Nume, Prenume, CNP/ NIF)

d. Utilizatorul Primăriei (Gestionar Conturi Gospodari) salvează contul creat

 
Gospodarul va primi pe adresa de email specificată Primăriei la crearea contului un mesaj (email) care conține link-ul de activare al contului și invitația ca utilizatorul să activeze contul și să-și seteze propria parolă. Link-ul este personalizat în sensul că poate fi utilizat doar pentru activarea acelui cont.
Gospodarul urmează instrucțiunile, își setează parola, după care poate accesa portalul RAN (Registrul Agricol National) cu numele de utilizator (adresa de email folosită pentru crearea contului său) și parola pe care și-a stabilit-o).